Zatrzymaj świeżość na dłużej z naszymi promocjami!

Produkt dodany do porównania

HOME / FAQ
Najczęściej zadawane pytania
Najczęściej zadawane pytania
Zgrzewarki próżniowe
Folie do pakowania próżniowego
Pojemniki do przechowywania próżniowego
Ogólne informacje
Akcesoria
Wskazówki dot. przechowywania
Nauka o żywności i bezpieczeństwo żywności
Korek
Pojemnik do marynowania
Worki i rolki
Pomoc i instrukcja obsługi
Worki próżniowe na zamek
Pojemniki
Informacje ogólne
Zamrażarka i lodówka
Produkty nie spożywcze
Przechowywanie w spiżarni
Zgrzewarki próżniowe
Uszczelki
Gwarancja
Pojemniki Fresh 2.0
Nauka o żywności i bezpieczeństwo żywności

Najczęściej zadawane pytania

Szukasz odpowiedzi na nurtujące pytania? Sprawdź bazę wiedzy na temat zgrzewarek i akcesoriów FoodSaver.
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Skontaktuj się z nami:
zadzwoń lub napisz

Wyszukaj odpowiedzi

Głodny wiedzy?

Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą produktów na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!

Jak przechowywać truskawki, aby zachowały świeżość na dłużej?

10 cze, 2025

Soczyste, słodkie i pachnące – truskawki to jedne z najbardziej wyczekiwanych owoców lata. Niestety, są też bardzo delikatne i nietrwałe. Wystarczy kilka dni, a zaczynają pleśnieć lub tracić smak. Jak przechowywać truskawki, żeby jak najdłużej cieszyć się ich świeżością? Podpowiadamy sprawdzone sposoby – także z użyciem systemu próżniowego FoodSaver®.

+ czytaj więcej

Jak prawidłowo używać trybu marynowania w pojemnikach próżniowych FoodSaver?

26 maj, 2025

Marynowanie mięsa, ryb czy warzyw to doskonały sposób na wydobycie smaku i aromatu. Ale kto ma czas czekać kilka godzin (albo całą noc), aż składniki „przejdą” marynatą? Z pomocą przychodzą pojemniki próżniowe FoodSaver® z trybem marynowania – dzięki nim możesz uzyskać ten sam efekt… w zaledwie kilka minut!

+ czytaj więcej

Jak prawidłowo pakować próżniowo?

22 kwi, 2025

Pakowanie próżniowe to świetny sposób na wydłużenie trwałości żywności, ograniczenie marnowania jedzenia i lepszą organizację kuchni. Ale żeby działało jak należy, trzeba wiedzieć, jak pakować różne typy produktów – suche i wilgotne – i jak używać odpowiednich trybów w zgrzewarkach. Oto, co warto wiedzieć.

+ czytaj więcej

Najczęstsze błędy przy pakowaniu próżniowym i jak ich unikać

13 mar, 2025

Pakowanie próżniowe to świetny sposób na przedłużenie świeżości żywności, redukcję marnowania jedzenia i oszczędność pieniędzy. Dzięki urządzeniom FoodSaver jedzenie może pozostać świeże nawet do 5 razy dłużej niż w tradycyjnych metodach przechowywania. Jednak, aby w pełni wykorzystać potencjał tej technologii, warto unikać najczęstszych błędów. Oto lista pułapek, w które najczęściej wpadają użytkownicy, oraz sposoby na ich rozwiązanie.

+ czytaj więcej