Poznaj nasze promocje. Atrakcyjne rabaty czekają.

Produkt dodany do porównania

HOME / Pakowanie próźniowe

Ciesz się świeżą żywnością do 5x dłużej*

Pakowanie próżniowe jest bezpieczną alternatywą dla tradycyjnych metod przechowywania żywności, które zamykają produkty spożywcze razem z powietrzem. Tlen i wilgoć sprawiają, że żywność traci smak i z czasem się psuje. Pakowanie próżniowe pozwala na dłużej zachować świeżość produktów spożywczych. Po odessaniu powietrza z worka lub pojemnika produkt zostaje szczelnie zamknięty, dzięki czemu okres jego przechowywania wielokrotnie się wydłuża.

* w porównaniu do tradycyjnych metod przechowywania

Zalety pakowania próżniowego:

Ochrona produktów spożywczych przed rozwojem bakterii – świeżość żywności przez dłuższy czas.

Efektywna organizacja żywności - zamknięte próżniowo jedzenie zajmuje mniej miejsca w lodówce lub zamrażarce.

Oszczędność – kupuj większą ilość jedzenia lub produkty sezonowe, porcjuj i przechowuj. Oszczędzisz pieniądze na cotygodniowych wydatkach spożywczych.

FoodSaver® jest liderem w kategorii próżniowego pakowania produktów, oferującym pełną gamę urządzeń i akcesoriów, dzięki którym Twoja żywność pozostanie świeża do 5 razy dłużej.

Zachowaj smak i wartości odżywcze

Pakowanie próżniowe pozwala zachować świeżość i wysoką jakość artykułów spożywczych, które nie tracą smaku i zapachu oraz nie wchłaniają innych aromatów. W odróżnieniu od innych sposobów pakowania, pozwala na dłuższe przechowywanie produktów spożywczych oraz ochronę przed bakteriami. Pakowanie próżniowe jest odpowiednie do każdego rodzaju żywności, włącznie z mięsem, warzywami, owocami, sosami, zupami, artykułami suchymi, itd.

Oszczędzaj pieniądze i jedzenie

FoodSaver® wydłuża okres przydatności do spożycia żywności, w przeciwieństwie do zwykłych torebek czy pojemników. Dzięki temu mniej jedzenia trafia do śmietników, zgodnie z filozofią “zero-waste”. Dłuższe przechowywanie świeżej żywności to także korzyści dla budżetu domowego. Pakowanie próżniowe pozwala zaoszczędzić nawet do kilku tys. zł rocznie na rachunkach za artykuły spożywcze.

Kilka faktów o pakowaniu próżniowym

#1

Pakowanie próżniowe pozwala oszczędzić Twój czas

Poporcjuj większą ilość przygotowanego jedzenia i przechowuj zapakowane próżniowo. Kiedy nadejdzie czas jedzenia, przygotuj potrzebne porcje i gotowe.

#2

Pakowanie próżniowe konserwuje żywność

ponieważ pozbawia żywność tlenu. Bez tlenu pleśń i bakterie nie mogą się rozwijać.



#3

Uszczelnianie próżniowe chroni żywność

Pakowanie próżniowe chroni żywność przed odwodnieniem i oparzeliną mrozową. Woreczek próżniowy chroni żywność przed kontaktem z powietrzem, więc wilgoć nie może wyparować, co stanowi doskonałą barierę przed jej powstawaniem.

#4

Żywność przechowywana w próżni smakuje lepiej

Pakowanie próżniowe zatrzymuje wilgoć, aromat i smak żywności. Zauważysz różnicę w smaku.


#5

Pakowanie próżniowe pozwala na efektywną organizację żywności

Uszczelnianie próżniowe pozwala na efektywne, zorganizowane pakowanie. Zapakowane próżniowo jedzenie zajmuje mniej miejsca w lodówce lub zamrażarce i a przeźroczyste pojemniki z Tritanu pozwolą łatwo zobaczyć przechowywane produkty.

#6

Pakowanie próżniowe pozwala na oszczędzanie

Kupując mięso luzem, dzieląc je na porcje wielkości posiłku i zamykając, możesz mieć pod ręką świeże mięso nawet przez 6 miesięcy. Prowadzi to do dużych oszczędności w porównaniu z kupowaniem mięsa przed każdym posiłkiem.

Jakiego urządzenia szukasz?

Marka FoodSaver® oferuje zarówno kompaktowe urządzenia, które idealnie sprawdzą się w mniejszych kuchniach, jak i pełnowymiarowe urządzenia do codziennego użytku.

Zgrzewarki kompaktowe

Zgrzewarki kompaktowe pozwalają zaoszczędzić miejsce na blacie kuchennym dzięki mniejszym rozmiarom. Idealne do niewielkich kuchni.

Zobacz

Pełnowymiarowe zgrzewarki

Idealne do codziennego użytku. Nowoczesne wzornictwo sprawia, że doskonale prezentują się na blacie kuchennym.

Zobacz

Poznaj wysoką jakość akcesoriów FoodSaver®

Wyprodukowane z materiału do zadań specjalnych folie FoodSaver®, składają się z kilku warstw, by zapobiegać i zabezpieczać żywność przed przemarzaniem, a także gwarantować, że do środka nie dostanie się ani powietrze ani płyny.

KUP
Kliknij na punkcie z plusem, aby odkryć jego zawartość.
+

Worki i folie moletowane FoodSaver® posiadają wyraźną strukturę po jednej ze stron.

+

Worki i folie moletowane FoodSaver® posiadają wielowarstwową konstrukcję z nylonu (PA) używanego jako bariera dla tlenu i polietylenu (LLDPE) używanego jako bariera dla pary wodnej.

+

Są trwałe, a jednocześnie giętkie i tworzą hermetyczną barierę wokół żywności.

+

Można ich używać w lodówce, zamrażarce i kuchence mikrofalowej (rozmrażanie), a także gotować.

+

Worki współpracują z dowolnym systemem konserwacji żywności FoodSaver®.

+

Worki bez BPA są bezpieczne do przechowywania żywności.

+

Odporne na przebicie i rozdarcie. Worki chronią przed dostaniem się powietrza do żywności.

+

Można stosować w mikrofalówce czy przychowywać w zamrażarce czy gotować sous vide

Poznaj niezawodną jakość materiałów (pojemniki)

Dzięki wydajności pojemników do próżniowego pakowania FoodSaver® codzienne planowanie i przygotowywanie posiłków jest łatwiejsze.

KUP
Kliknij na punkcie z plusem, aby odkryć jego zawartość.
+

Tryb marynowania – pozwala na marynowanie mięsa, ryb i warzyw w ciągu kilku minut, nie godzin.

+

Wskaźnik podciśnienia pokazuje, czy powietrze zostało usunięte z pojemnika

+

Tryb próżniowy – pozwala zachować świeżość żywności przechowywanej w lodówce, zamrażarce lub spiżarni.

+

Tryb marynowania – pozwala na marynowanie mięsa, ryb i warzyw w ciągu kilku minut, nie godzin.

+

Wskaźnik podciśnienia pokazuje, czy powietrze zostało usunięte z pojemnika

+

Tryb próżniowy – pozwala zachować świeżość żywności przechowywanej w lodówce, zamrażarce lub spiżarni.

Głodny wiedzy?

Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą produktów na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!

Pakowanie żywności do gotowania metodą sous vide

19 cze, 2024

Metoda sous vide, czyli gotowanie w niskiej temperaturze w próżniowych woreczkach, zdobywa coraz większą popularność. Dzięki tej technice można uzyskać doskonałe rezultaty w kuchni, zachowując pełnię smaków i wartości odżywczych potraw. Kluczowym elementem tej metody jest odpowiednie pakowanie żywności. W tym wpisie opowiemy, jak wykorzystać urządzenie FoodSaver do przygotowania idealnych porcji do gotowania sous vide.

+ czytaj więcej

Jak przechowywać masło przez długi czas

13 cze, 2024

Masło jest wszechstronnym i niezbędnym składnikiem wielu kulinarnych kreacji. Jednak czasami może się zdarzyć, że masz nadmiar masła, które musisz przechowywać przez dłuższy czas. Niezależnie od tego, czy gromadzisz zapasy na wypadek sytuacji awaryjnych, kupujesz hurtowo, czy po prostu chcesz zachować pyszny smak masła na dłużej, ważne jest, aby wiedzieć, jak przechowywać masło przez długi czas.

+ czytaj więcej

Dlaczego warto pakować próżniowo owoce?

07 cze, 2024

Nie jesteś pewien, czy powinieneś uszczelniać próżniowo swoje owoce? Oto kilka powodów, dla których warto zamykać owoce próżniowo.

+ czytaj więcej

Jak przechowywać rabarbar?

10 maj, 2024

Rabarbar ma cierpki smak spożywany na surowo. Doskonale sprawdza się jednak w deserach i przysmakach, takich jak ciasta czy dżemy. Sezon na rabarbar trwa bardzo krótko. Można go kupić w sklepach spożywczych i na targowiskach od późnej wiosny do wczesnego lata. Mrożenie rabarbaru pozwala cieszyć się nim przez cały rok.

+ czytaj więcej

Masz pytania dotyczące działania produktu?

Uzyskaj pomoc w przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących produktu, zamówienia i nie tylko.

dowiedz się więcej