Poznaj nasze promocje. Atrakcyjne rabaty czekają.

Produkt dodany do porównania

HOME / Pakowanie próźniowe

Ciesz się świeżą żywnością do 5x dłużej*

Pakowanie próżniowe jest bezpieczną alternatywą dla tradycyjnych metod przechowywania żywności, które zamykają produkty spożywcze razem z powietrzem. Tlen i wilgoć sprawiają, że żywność traci smak i z czasem się psuje. Pakowanie próżniowe pozwala na dłużej zachować świeżość produktów spożywczych. Po odessaniu powietrza z worka lub pojemnika produkt zostaje szczelnie zamknięty, dzięki czemu okres jego przechowywania wielokrotnie się wydłuża.

* w porównaniu do tradycyjnych metod przechowywania

Zalety pakowania próżniowego:

Ochrona produktów spożywczych przed rozwojem bakterii – świeżość żywności przez dłuższy czas.

Efektywna organizacja żywności - zamknięte próżniowo jedzenie zajmuje mniej miejsca w lodówce lub zamrażarce.

Oszczędność – kupuj większą ilość jedzenia lub produkty sezonowe, porcjuj i przechowuj. Oszczędzisz pieniądze na cotygodniowych wydatkach spożywczych.

FoodSaver® jest liderem w kategorii próżniowego pakowania produktów, oferującym pełną gamę urządzeń i akcesoriów, dzięki którym Twoja żywność pozostanie świeża do 5 razy dłużej.

Zachowaj smak i wartości odżywcze

Pakowanie próżniowe pozwala zachować świeżość i wysoką jakość artykułów spożywczych, które nie tracą smaku i zapachu oraz nie wchłaniają innych aromatów. W odróżnieniu od innych sposobów pakowania, pozwala na dłuższe przechowywanie produktów spożywczych oraz ochronę przed bakteriami. Pakowanie próżniowe jest odpowiednie do każdego rodzaju żywności, włącznie z mięsem, warzywami, owocami, sosami, zupami, artykułami suchymi, itd.

Oszczędzaj pieniądze i jedzenie

FoodSaver® wydłuża okres przydatności do spożycia żywności, w przeciwieństwie do zwykłych torebek czy pojemników. Dzięki temu mniej jedzenia trafia do śmietników, zgodnie z filozofią “zero-waste”. Dłuższe przechowywanie świeżej żywności to także korzyści dla budżetu domowego. Pakowanie próżniowe pozwala zaoszczędzić nawet do kilku tys. zł rocznie na rachunkach za artykuły spożywcze.

Kilka faktów o pakowaniu próżniowym

#1

Pakowanie próżniowe pozwala oszczędzić Twój czas

Poporcjuj większą ilość przygotowanego jedzenia i przechowuj zapakowane próżniowo. Kiedy nadejdzie czas jedzenia, przygotuj potrzebne porcje i gotowe.

#2

Pakowanie próżniowe konserwuje żywność

ponieważ pozbawia żywność tlenu. Bez tlenu pleśń i bakterie nie mogą się rozwijać.



#3

Uszczelnianie próżniowe chroni żywność

Pakowanie próżniowe chroni żywność przed odwodnieniem i oparzeliną mrozową. Woreczek próżniowy chroni żywność przed kontaktem z powietrzem, więc wilgoć nie może wyparować, co stanowi doskonałą barierę przed jej powstawaniem.

#4

Żywność przechowywana w próżni smakuje lepiej

Pakowanie próżniowe zatrzymuje wilgoć, aromat i smak żywności. Zauważysz różnicę w smaku.


#5

Pakowanie próżniowe pozwala na efektywną organizację żywności

Uszczelnianie próżniowe pozwala na efektywne, zorganizowane pakowanie. Zapakowane próżniowo jedzenie zajmuje mniej miejsca w lodówce lub zamrażarce i a przeźroczyste pojemniki z Tritanu pozwolą łatwo zobaczyć przechowywane produkty.

#6

Pakowanie próżniowe pozwala na oszczędzanie

Kupując mięso luzem, dzieląc je na porcje wielkości posiłku i zamykając, możesz mieć pod ręką świeże mięso nawet przez 6 miesięcy. Prowadzi to do dużych oszczędności w porównaniu z kupowaniem mięsa przed każdym posiłkiem.

Jakiego urządzenia szukasz?

Marka FoodSaver® oferuje zarówno kompaktowe urządzenia, które idealnie sprawdzą się w mniejszych kuchniach, jak i pełnowymiarowe urządzenia do codziennego użytku.

Zgrzewarki kompaktowe

Zgrzewarki kompaktowe pozwalają zaoszczędzić miejsce na blacie kuchennym dzięki mniejszym rozmiarom. Idealne do niewielkich kuchni.

Zobacz

Pełnowymiarowe zgrzewarki

Idealne do codziennego użytku. Nowoczesne wzornictwo sprawia, że doskonale prezentują się na blacie kuchennym.

Zobacz

Poznaj wysoką jakość akcesoriów FoodSaver®

Wyprodukowane z materiału do zadań specjalnych folie FoodSaver®, składają się z kilku warstw, by zapobiegać i zabezpieczać żywność przed przemarzaniem, a także gwarantować, że do środka nie dostanie się ani powietrze ani płyny.

KUP
Kliknij na punkcie z plusem, aby odkryć jego zawartość.
+

Worki i folie moletowane FoodSaver® posiadają wyraźną strukturę po jednej ze stron.

+

Worki i folie moletowane FoodSaver® posiadają wielowarstwową konstrukcję z nylonu (PA) używanego jako bariera dla tlenu i polietylenu (LLDPE) używanego jako bariera dla pary wodnej.

+

Są trwałe, a jednocześnie giętkie i tworzą hermetyczną barierę wokół żywności.

+

Można ich używać w lodówce, zamrażarce i kuchence mikrofalowej (rozmrażanie), a także gotować.

+

Worki współpracują z dowolnym systemem konserwacji żywności FoodSaver®.

+

Worki bez BPA są bezpieczne do przechowywania żywności.

+

Odporne na przebicie i rozdarcie. Worki chronią przed dostaniem się powietrza do żywności.

+

Można stosować w mikrofalówce czy przychowywać w zamrażarce czy gotować sous vide

Poznaj niezawodną jakość materiałów (pojemniki)

Dzięki wydajności pojemników do próżniowego pakowania FoodSaver® codzienne planowanie i przygotowywanie posiłków jest łatwiejsze.

KUP
Kliknij na punkcie z plusem, aby odkryć jego zawartość.
+

Tryb marynowania – pozwala na marynowanie mięsa, ryb i warzyw w ciągu kilku minut, nie godzin.

+

Wskaźnik podciśnienia pokazuje, czy powietrze zostało usunięte z pojemnika

+

Tryb próżniowy – pozwala zachować świeżość żywności przechowywanej w lodówce, zamrażarce lub spiżarni.

+

Tryb marynowania – pozwala na marynowanie mięsa, ryb i warzyw w ciągu kilku minut, nie godzin.

+

Wskaźnik podciśnienia pokazuje, czy powietrze zostało usunięte z pojemnika

+

Tryb próżniowy – pozwala zachować świeżość żywności przechowywanej w lodówce, zamrażarce lub spiżarni.

Głodny wiedzy?

Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą produktów na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!

Wartości odżywcze jajek

29 sie, 2024

Jajka to niezwykle wartościowy produkt spożywczy, który stanowi źródło wielu cennych składników odżywczych. Są one bogate w białko o wysokiej wartości biologicznej, co oznacza, że zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy, których organizm ludzki potrzebuje, ale sam nie jest w stanie wyprodukować.

+ czytaj więcej

Jak przechowywać zioła?

22 sie, 2024

Lato to czas obfitości w ogrodzie – bazylii, mięty, tymianku, rozmarynu i wielu innych aromatycznych ziół. Te skarby natury wzbogacają nasze potrawy, jednak ich nadmiar może stanowić wyzwanie. Jak więc przechowywać zioła, aby cieszyć się ich świeżością przez cały rok? Idealnym rozwiązaniem jest zgrzewanie próżniowe za pomocą urządzeń FoodSaver. W tym artykule dowiesz się, jak skutecznie przechowywać zioła dzięki tej technologii.

+ czytaj więcej

Jak zachować świeżość fasolki szparagowej na dłużej?

16 sie, 2024

Fasolka szparagowa to wszechstronne i pożywne warzywo, które można wykorzystać w wielu różnych potrawach. Niezależnie od tego, czy uprawiasz własną fasolkę szparagową, czy kupujesz ją w sklepie lub na targu, ważne jest, aby zachować jej świeżość i cieszyć się nią jak najdłużej. Jednym ze skutecznych sposobów jest ich próżniowe zamykanie.

+ czytaj więcej

Jak rozpoznać, że ser cheddar się zepsuł?

05 sie, 2024

Ser cheddar to popularny składnik, który można spożywać na surowo i stosować w wielu przepisach. Choć większość z nas kupuje go w dużych ilościach, warto pamiętać, że ser ma określony okres przydatności do spożycia i może się zepsuć nawet w lodówce.

+ czytaj więcej

Masz pytania dotyczące działania produktu?

Uzyskaj pomoc w przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących produktu, zamówienia i nie tylko.

dowiedz się więcej