Poznaj nasze promocje. Atrakcyjne rabaty czekają.

Produkt dodany do porównania

HOME / dlaczego foodsaver

Udowodniono, że FoodSaver® utrzymuje świeżość żywności nawet do 5x dłużej* i zachowuje jej smak

* w porównaniu do tradycyjnych metod przechowywania

ZACHOWAJ SMAK I JAKOŚĆ PRODUKTÓW

Zachowaj świeżość żywności do 5x dłużej w porównaniu do tradycyjnych metod przechowywania.

OSZCZĘDZAJ PIENIĄDZE

Dzięki pakowaniu próżniowemu ograniczasz znacząco ilość wyrzucanego jedzenia, a także możesz zaoszczędzić na cotygodniowych wydatkach na zakupy spożywcze.

NIE MARNUJ ŻYWNOŚCI

Pakowanie za pomocą systemów FoodSaver® wydłuża okres przydatności żywności do spożycia, w przeciwieństwie do tradycyjnych metod przechowywania.

Pierwszy na świecie system do próżniowego przechowywania żywności.

Zgrzewarki próżniowe FoodSaver® zostały wynalezione w 1987 roku przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristen. Kristen stworzył urządzenia, które skutecznie eliminują powietrze, zapewniając tym samym lepszą ochronę żywności - znane później jako FoodSaver® zgrzewarki próżniowe. Firma FoodSaver® prężnie kontynuuje rozwój kategorii, oferując różnorodne rozwiązania w zakresie przechowywania próżniowego.

Brak powietrza = świeżość jedzenia na dłużej

Zgrzewarki próżniowe FoodSaver® całkowicie eliminują powietrze, główną przyczynę odwodnienia, utraty smaku i świeżości żywności.

Masz dość marnowania żywności?

SPRAWDŹ

Zachowaj świeżość w zamrażarce, lodówce i spiżarni

Po umieszczeniu żywności w worku lub pojemniku, zgrzewarka próżniowa FoodSaver® usuwa powietrze i tworzy hermetyczne zamknięcie, które konserwuje żywność i utrzymuje ją świeżą aż do momentu, kiedy jesteś gotowy, aby się nią cieszyć. System ten doskonale nadaje się do przechowywania żywności w zamrażarce, lodówce i spiżarni, a także do marynowania, przygotowywania posiłków i porcjowania ich na cały tydzień.

Głodny wiedzy?

Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą produktów na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!

Grillowana kukurydza

25 maj, 2023

Grill to nie tylko steki i burgery. Istnieją dziesiątki warzyw, które można smażyć i przygotowywać na grillu, a jednym z wdzięczniejszych jest kukurydza w kolbie.

+ czytaj więcej

Krewetki z chipotle

15 maj, 2023

Dzięki aromatom Tex-Mex, tym pikantnym krewetkom nie sposób się oprzeć. Stanowią świetną przystawkę na imprezę i doskonałe danie główne, jeżeli podamy je z ryżem lub w formie tacos.

+ czytaj więcej

Jak przechowywać zioła?

05 maj, 2023

Zioła to rośliny lub ich części, takie jak liście, kwiaty, korzenie, nasiona, które są wykorzystywane w celach kulinarnych, kosmetycznych lub leczniczych ze względu na ich aromat, smak lub właściwości zdrowotne. Zioła są powszechnie stosowane w różnych kuchniach na całym świecie, aby dodać smaku i zapachu do potraw, ale także są stosowane w medycynie naturalnej, jako naturalne lekarstwa lub suplementy diety. Przykłady popularnych ziół to mięta, r

+ czytaj więcej

Jak pakować owoce i warzywa

24 kwi, 2023

Obierz i pokrój na mniejsze porcje duże owoce i warzywa np. jabłka, natomiast mniejsze produkty, takie jak jagody, śliwki itp. możesz zostawić w całości. Następnie dokładnie umyj je pod bieżącą wodą. Dodatkowo, w przypadku warzyw, należy je "szybko" zblanszować i natychmiast umieścić w misce z wodą z lodem.

+ czytaj więcej

Masz pytania dotyczące działania produktu?

Uzyskaj pomoc w przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących produktu, zamówienia i nie tylko.

dowiedz się więcej