Poznaj nasze promocje. Atrakcyjne rabaty czekają.

Produkt dodany do porównania

HOME / FAQ
Najczęściej zadawane pytania
Najczęściej zadawane pytania
Zgrzewarki próżniowe
Folie do pakowania próżniowego
Pojemniki do przechowywania próżniowego
Ogólne informacje
Akcesoria
Wskazówki dot. przechowywania

Najczęściej zadawane pytania

Szukasz odpowiedzi na nurtujące pytania? Sprawdź bazę wiedzy na temat zgrzewarek i akcesoriów FoodSaver.
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Skontaktuj się z nami:
zadzwoń lub napisz

Wyszukaj odpowiedzi

Głodny wiedzy?

Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą produktów na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!

Pakowanie próżniowe pomidorów: przewodnik krok po kroku

17 lip, 2024

Zgrzewarka próżniowa to doskonałe urządzenie, które służy do przechowywania i zamrażania domowego sosu pomidorowego, aby mieć pewność, że zawsze masz go pod ręką, gdy potrzebujesz sosu do makaronu. Postanowiliśmy podzielić się kilkoma wskazówkami na temat tego, jak zamknąć próżniowo pomidory, aby jak najlepiej wykorzystać świeże produkty. W tym przewodniku odpowiadamy na pytanie, czy można zgrzewać próżniowo pomidory.

+ czytaj więcej

Przekąski na wycieczkę: Jak przygotować jedzenie na długie wyprawy?

10 lip, 2024

Planując długą wyprawę turystyczną, jednym z kluczowych aspektów, który należy uwzględnić, jest żywność. Dobrze zaplanowane posiłki mogą nie tylko dostarczyć niezbędnej energii, ale także sprawić, że cała podróż będzie przyjemniejsza. Jednym z najskuteczniejszych sposobów przygotowania jedzenia na długie wyprawy jest pakowanie próżniowe. W tym artykule omówimy, jakie korzyści przynosi ta metoda i jak przygotować jedzenie na długie wyjazdy.

+ czytaj więcej

Jak dokładnie myć owoce: kompletny przewodnik

03 lip, 2024

Mycie owoców przed ich spożyciem to krok, którego nie powinniśmy pomijać. Owoce mogą być narażone na różne zanieczyszczenia, takie jak pestycydy, brud i bakterie. Dlatego warto znać skuteczne metody ich mycia, w tym użycie sody oczyszczonej. W tym artykule przedstawimy, jak dokładnie myć owoce, aby były bezpieczne do spożycia.

+ czytaj więcej

Pakowanie żywności do gotowania metodą sous vide

19 cze, 2024

Metoda sous vide, czyli gotowanie w niskiej temperaturze w próżniowych woreczkach, zdobywa coraz większą popularność. Dzięki tej technice można uzyskać doskonałe rezultaty w kuchni, zachowując pełnię smaków i wartości odżywczych potraw. Kluczowym elementem tej metody jest odpowiednie pakowanie żywności. W tym wpisie opowiemy, jak wykorzystać urządzenie FoodSaver do przygotowania idealnych porcji do gotowania sous vide.

+ czytaj więcej