Szukasz odpowiedzi na nurtujące pytania? Sprawdź bazę wiedzy na temat zgrzewarek i akcesoriów FoodSaver.
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Skontaktuj się z nami: zadzwoń lub napisz
Pojemniki FoodSaver są przeznaczone do artykułów chłodniczych, takich jak wędliny i sery, do których masz dostęp na co dzień. Nie zalecamy długiego przechowywania w zamrażarce.
Pojemniki FoodSaver mogą być używane do przechowywania do dowolnych artykułów chłodniczych, takich jak wędliny, sery, warzywa i inne przekąski.
pojemniki FoodSaver Fresh 2.0 są dostępne na naszej stronie lub przez Centrum Obsługi Klienta (+48 58 781 43 63). Są również dostępne u naszych partnerów handlowych.
Tak, pojemniki FoodSaver 2.0 działają ze wszystkimi systemami przechowywania żywności.
Tak. Pojemniki FoodSaver działają z ręcznymi urządzeniami do pakowania próżniowego.
Kiedy zamykanie próżniowe jest zakończone wskaźnik próżni zapadnie się do wewnątrz. Mówi Ci, że powietrze zostało usunięte z pojemnika. Proszę zobaczyć instrukcję obsługi. *grafika*
Tak, można ich używać w zamrażarce i mikrofalówce.
Wskazówki dotyczące użytkowania opisane zostały w instrukcji obsługi dołączonej do pojemników.
Tak, podstawa/wierzch nadają się do recyklingu pod kategorią „Inne”. Proszę postępować zgodnie z wytycznymi dotyczącymi recyklingu i wymogami lokalnej gminy
Tak, żaden z naszych markowych worków, rolek czy pojemników FoodSaver nie zawiera Bisfenolu A. Są zrobione z tritanu.
Tak, wszystkie elementy produktu mogą być myte w zmywarce i używane mikrofali.
Głodny wiedzy?
Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą
produktów
na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!
Jak przechowywać truskawki, aby zachowały świeżość na dłużej?
10 cze, 2025
Soczyste, słodkie i pachnące – truskawki to jedne z najbardziej wyczekiwanych owoców lata. Niestety, są też bardzo delikatne i nietrwałe. Wystarczy kilka dni, a zaczynają pleśnieć lub tracić smak. Jak przechowywać truskawki, żeby jak najdłużej cieszyć się ich świeżością? Podpowiadamy sprawdzone sposoby – także z użyciem systemu próżniowego FoodSaver®.
Jak prawidłowo używać trybu marynowania w pojemnikach próżniowych FoodSaver?
26 maj, 2025
Marynowanie mięsa, ryb czy warzyw to doskonały sposób na wydobycie smaku i aromatu. Ale kto ma czas czekać kilka godzin (albo całą noc), aż składniki „przejdą” marynatą? Z pomocą przychodzą pojemniki próżniowe FoodSaver® z trybem marynowania – dzięki nim możesz uzyskać ten sam efekt… w zaledwie kilka minut!
Pakowanie próżniowe to świetny sposób na wydłużenie trwałości żywności, ograniczenie marnowania jedzenia i lepszą organizację kuchni. Ale żeby działało jak należy, trzeba wiedzieć, jak pakować różne typy produktów – suche i wilgotne – i jak używać odpowiednich trybów w zgrzewarkach. Oto, co warto wiedzieć.
Najczęstsze błędy przy pakowaniu próżniowym i jak ich unikać
13 mar, 2025
Pakowanie próżniowe to świetny sposób na przedłużenie świeżości żywności, redukcję marnowania jedzenia i oszczędność pieniędzy. Dzięki urządzeniom FoodSaver jedzenie może pozostać świeże nawet do 5 razy dłużej niż w tradycyjnych metodach przechowywania. Jednak, aby w pełni wykorzystać potencjał tej technologii, warto unikać najczęstszych błędów. Oto lista pułapek, w które najczęściej wpadają użytkownicy, oraz sposoby na ich rozwiązanie.