BEZPŁATNA DOSTAWA PRZY ZAKUPIE JUŻ OD 200 PLN!

Zgrzewarki próżniowe FoodSaver® zostały wynalezione w 1987 roku przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristen. Kristen stworzył urządzenia, które skutecznie eliminują powietrze, zapewniając tym samym lepszą ochronę żywności - znane później jako FoodSaver® zgrzewarki próżniowe.

Pierwszy, sprzedawany na świecie system do próżniowego przechowywania żywności.

FoodSaver® usuwa powietrze

  • System FoodSaver® został zaprojektowany w taki sposób, by usunąć powietrze ze specjalnie zaprojektowanych worków, pojemników i folii tak by żywność zamknięta była w próżni.
  • Poprzez usunięcie powietrza produkty spożywcze zachowują swój smak, kolor i świeżość na dużo dłużej.

FoodSaver® fakty

  • Próżniowe przechowywanie żywności jest zdrowe

Chroni jedzenie przed bakteriami

  • Próżniowe pakowanie redukuje ilość wyrzucanej żywności

13% żywności marnuje się przez tradycyjne metody przechowywania

  • Próżniowe pakowanie jest oszczędne

Kup więcej i zamroź mniejsze porcje

  • Próżniowe pakowanie utrzymuje żywność dłużej świeżą

Możesz wydłużyć przechowywanie żywności o rok lub dwa

  • Próżniowe pakowanie jest odwracalne

Po wyjęciu z próżni możesz żywność ponownie włożyć do lodówki, ugotować czy włożyć do mikrofalówki


* Porównania zostały oszacowane na podstawie opisów dotyczących przygotowania i przechowywania jedzenia zamieszczonych w instrukcji obsługi FoodSever®. Dla najlepszych rezultatów mogą być potrzebne dodakowe akcesoria. Niezależne badania National FooD Laboratory, 2003. Dane zostały zebrane podczas użytkowania w warunkach domowych. Rezultaty mogą się jednak różnić w zależności od sposobu działania, przechowywania, jakości użytej żywności i rodzaju lodówki.