Poznaj nasze promocje. Atrakcyjne rabaty czekają.

Produkt dodany do porównania

HOME / dlaczego foodsaver
Szparagi zapakowane próżniowe w woreczek

Udowodniono, że FoodSaver® utrzymuje świeżość żywności nawet do 5x dłużej* i zachowuje jej smak

* w porównaniu do tradycyjnych metod przechowywania

Zachowaj świeżość żywności do 5x dłużej nie tracąc walorów smakowych.
ZACHOWAJ SMAK I JAKOŚĆ PRODUKTÓW

Zachowaj świeżość żywności do 5x dłużej w porównaniu do tradycyjnych metod przechowywania.

Ogranicz wyrzucanie żywności
OSZCZĘDZAJ PIENIĄDZE

Dzięki pakowaniu próżniowemu ograniczasz znacząco ilość wyrzucanego jedzenia, a także możesz zaoszczędzić na cotygodniowych wydatkach na zakupy spożywcze.

Wydłuż okres przydatności żywności do spożycia
NIE MARNUJ ŻYWNOŚCI

Pakowanie za pomocą systemów FoodSaver® wydłuża okres przydatności żywności do spożycia, w przeciwieństwie do tradycyjnych metod przechowywania.

Pierwszy na świecie system do próżniowego przechowywania żywności.

Zgrzewarki próżniowe FoodSaver® zostały wynalezione w 1987 roku przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristen. Kristen stworzył urządzenia, które skutecznie eliminują powietrze, zapewniając tym samym lepszą ochronę żywności - znane później jako FoodSaver® zgrzewarki próżniowe. Firma FoodSaver® prężnie kontynuuje rozwój kategorii, oferując różnorodne rozwiązania w zakresie przechowywania próżniowego.

Na przykładzie Avocado ukazano różnicę przechowywania pakowania próżniowego

Brak powietrza = świeżość jedzenia na dłużej

Zgrzewarki próżniowe FoodSaver® całkowicie eliminują powietrze, główną przyczynę odwodnienia, utraty smaku i świeżości żywności.

Avocado zapakowane próżniowo w woreczku Foodsaver

Masz dość marnowania żywności?

SPRAWDŹ
Ujęcie z góry zgrzewarki próżniowej Foodsaver

Zachowaj świeżość w zamrażarce, lodówce i spiżarni

Po umieszczeniu żywności w worku lub pojemniku, zgrzewarka próżniowa FoodSaver® usuwa powietrze i tworzy hermetyczne zamknięcie, które konserwuje żywność i utrzymuje ją świeżą aż do momentu, kiedy jesteś gotowy, aby się nią cieszyć. System ten doskonale nadaje się do przechowywania żywności w zamrażarce, lodówce i spiżarni, a także do marynowania, przygotowywania posiłków i porcjowania ich na cały tydzień.

Poukładane w lodówce woreczki z żywnością zapakowaną prózniowo
W tabeli ukazane jest, jak dużo dłużej możesz przechowywać żywność z Foodsaver W tabeli ukazane jest, jak dużo dłużej możesz przechowywać żywność z Foodsaver

Głodny wiedzy?

Sprawdź nasze przepisy oraz wskazówki, jak zdrowo się odżywiać i zachować pełną wartość odżywczą produktów na dłużej. Karmimy wiedzą, dodając regularnie wpisy na nasz blog!

Kompletny przewodnik po szparagach: Rodzaje, wartości odżywcze i przechowywanie

22 kwi, 2024

Szparagi to warzywa, które zyskują coraz większą popularność dzięki swoim walorom odżywczym i wszechstronności w kuchni. W tym tekście omówimy ich wartości odżywcze, sposoby przechowywania i gotowania, różnorodność odmian oraz metodę pakowania próżniowego przy użyciu systemów FoodSaver.

+ czytaj więcej

Jak przygotować rybę do zamrażania, by zachowała świeżość na dłużej?

16 kwi, 2024

Zamrażanie ryby jest doskonałym sposobem na przedłużenie jej świeżości i dostępności poza sezonem. Jednak, by cieszyć się najlepszym smakiem i teksturą, ważne jest odpowiednie przygotowanie ryby przed zamrożeniem. Poniżej znajdziesz sprawdzone metody na zachowanie jakości ryby, w tym jak skutecznie zapakować ją próżniowo przy użyciu zgrzewarki FoodSaver oraz jak zamarynować rybę przed zapakowaniem próżniowym.

+ czytaj więcej

Jak przechowywać resztki z wielkanocnego stołu?

26 mar, 2024

Święta Wielkanocne to czas, gdy na naszych stołach królują wyjątkowe, tradycyjne potrawy. Od żurku przez białą kiełbasę, aż po słodką babkę wielkanocną – wszystkie te smakołyki tworzą niezapomnianą atmosferę świąt. Jednak co zrobić, gdy po świętowaniu zostajemy z górą pysznych resztek? Oto kilka wskazówek, jak za pomocą produktów FoodSaver efektywnie przechowywać resztki, aby cieszyć się ich smakiem jeszcze dłużej.

+ czytaj więcej

Jak przechowywać mięso, aby zachować jego świeżość?

13 mar, 2024

Przechowywanie mięsa jest kluczowe nie tylko dla zachowania jego smaku i wartości odżywczych, ale również dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności. Metody przechowywania różnią się w zależności od typu mięsa oraz miejsca przechowywania. Produkty FoodSaver, oferujące zaawansowane technologie pakowania próżniowego, umożliwiają znaczne wydłużenie czasu świeżości mięs. Poniżej przedstawiamy szczegółowe porady, jak maksymalnie wykorzystać te możliwości

+ czytaj więcej

Masz pytania dotyczące działania produktu?

Uzyskaj pomoc w przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących produktu, zamówienia i nie tylko.

dowiedz się więcej